enesdefiitltro
 • Forward –seikkailun alku!

  Posted on March 7, 2012 by in Uncategorized


  Forward –hankkeen kick-off -tapaaminen järjestettiin 7.2 -9.2.2012 SURTIN toimitiloissa Barcelonassa. Hankekumppanit Suomesta, Italiasta, Liettuasta, Romaniasta, Itävallasta ja Espanjasta tapasivat keskenään käynnistääkseen projektin.

  Tavoitteena FORWARD-hankkeessa on kehittää menetelmä maahanmuuttajanaisten kompetenssien tunnustamiseen ja ammattitaidon kehittämiseen sekä pilotoida hanke 150 maahanmuuttajanaisille. Ammattilaisille tarkoitettu käsikirja ja pedagogiset materiaalit julkaistaan hankkeen myöhemmässä vaiheessa​​.

  Nämä materiaalit helpottavat tunnistamaan, tunnustamaan ja kehittämään jokaisen naisen osaamista siten, että heidän sosiaalinen osallisuutensa ja työllistymismahdollisuutensa asuinmaassaan parantuvat.

  Barcelonan kokouksessa luotiin projektin pohja. Kokous on ollut mielenkiintoinen mahdollisuus oppia eri maiden tilanteesta sekä sopia keskeisistä termeistä ja luoda perusta FORWARD-malliin.